Polícia vo Svidníku drogy v školách nenašla. Smrteľné zranenie Turka. Odmietol dať cigaretu, tak dostal bitku. Dvaja 17 – roční chlapci obvinení z výtržníctva

22.03.2014 Prešov

Polícia vo Svidníku drogy v školách nenašla
Policajná preventívno-bezpečnostná akcia zameraná na prítomnosť zakázaných látok na školách sa včera / 20.03.2014 / konala na teritóriu Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku.
Počas dopoludňajších hodín boli skontrolované dve základné školy. Okrem policajtov sa tejto akcie aktívne zúčastnil aj ,,hlavný aktér,, a to služobný pes, ktorý skontroloval tri triedy, školské šatne a viac ako 60 žiakov. Akcia sa konala za stálej prítomnosti pedagogického personálu školy, koordinátorky pre problematiku drogovej scény ako aj vyučujúceho učiteľa. Kontrola dopadla výborne, počas nej nebola zistená prítomnosť žiadnej zakázanej látky, žiadne prejavy extrémizmu či rasovej neznášanlivosti, ani iné protiprávne konanie.
 
Smrteľné zranenie Turka
V Prešove na Ul. Jesennej, v jednej z firiem došlo včera / 20.03.2014 / popoludní k usmrteniu 46 ročného muža tureckej národnosti.
Muž po vyložení nákladu zo svojho nákladného motorového vozidla pravdepodobne pri ďalšej manipulácii s autom si spôsobil zranenie, ktorým na mieste podľahol. Privolaný lekár konštatoval smrť. K prípadu bol prizvaný aj znalec z odboru zdravotníctva, ktorý na stanovenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu nebohého muža. Polícia v Prešove začala vzhľadom na uvedené skutočnosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Odmietol dať cigaretu, tak dostal bitku
29 ročný muž z obce Tulčík odmietol dať cigaretu neznámemu mužovi, ktorý ho z tohto dôvodu fyzicky napadol.
K útoku malo dôjsť v máji minulého roku v Prešove, na Ul. Masarykovej, kedy pol hodinu po polnoci vtedy neznámy mladý muž pristúpil k poškodenému a pýtal od neho cigaretu - ten mu ju odmietol dať. Mladík sa nahneval a na muža fyzicky zaútočil, udieral ho do hlavy a keď muž spadol na zem, tak ho kopal do celého tela. Útočník neskôr vzal od zbitého muža mobilný telefón a slnečné okuliare a utiekol preč. Napadnutý muž utrpel mnohopočetné zranenia, škoda na odcudzených veciach bola vyčíslená na 200,-Eur. Policajti kriminálnej polície v Prešove útočníka vypátrali a obvinili zo zločinu lúpeže. 25 ročný obvinený muž pochádza z Prešova a je stíhaný na slobode. Za takýto trestný čin hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny až 8 ročné väzenie.

Osobné veci nechal bez kontroly
Polícia v Poprade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, nakoľko v stredu / 19.03.2014 / došlo v jednom z miestnych pohostinstiev na Ul. Wolkerovej k odcudzeniu osobných vecí.
Poškodeným bol 41 ročný muž z obce Záhor, okr. Sobrance, ktorý sa vzdialil od svojich vecí a v tomto čase mu niekto odcudzil jeho pánsku tašku, v ktorej boli osobné doklady, finančná hotovosť - celková škoda bola vyčíslená na 260,-Eur. Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade podozrivých z tohto skutku už po pár hodinách vypátrali, zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. 43 ročný muž a 37 ročná žena / pochádzajúci z Popradu a Štrby / boli obvinení z prečinu krádeže.

Objasnená krádež 39 alumíniových dielcov z novostavby v Prešove
Začiatkom marca tohto roku / 10.03.2014 / bola nahlásená krádež materiálu v objekte novostavby v Prešove, na Ul. Mukačevskej, pričom škoda dosiahla sumu takmer 15.000,-Eur.
Z tohto skutku krádeže bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Sever vznesené obvinenie 21 ročnému mužovi zo Zlatej Bane. Obvinený muž – stíhaný na slobode, mal po prekonaní dvojmetrového oplotenia rozostavaného bytového domu odcudziť 39 alumíniových debniacich dielcov, ktoré sa nachádzali voľne uložené na kovových paletách. Trestná sadzba za takýto skutok je od šiestich mesiacov do troch rokov.

Dvaja 17 – roční chlapci obvinení z výtržníctva
Poverený príslušník Obvodného oddelenia policajného zboru vo Vranove nad Topľou obvinil dvoch 17 ročných chlapcov z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.
Chlapci mali v novembri minulého roku pol hodinu po polnoci v obci Sečovská Polianka, na Ul. Hlavnej, fyzicky napadnúť 19 ročného miestneho muža. Pri autobusovej zastávke ho päsťami udierali do hlavy a po tom, čo napadnutý spadol na zem v útoku na bezbranného muža pokračovali. Poškodený utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Obvinení mladíci, jeden pochádza z obce Kravany a druhý z obce Stankovce, okr. Trebišov, sú stíhaní na slobode.
 
npor. Ing. Jana Migaľová
Oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región

mark